نهر ها در زمین های کشاورزی عموما به دلیل هدایت آب و کنترل و مدیریت آسان تر و بهتر آب کنده می شوند. 

روش های متعددی برای ایجاد یک نهر وجود دارد که شناخته ترین و البته قدیمی ترین روش استفاده از نیروی انسانی است. استفاده از نیروی انسانی زمان بسیار زیادی را برای انجام کار طلب می کند. همچنین کیفیت آن نیز به علت خطاهای انسانی پایین است و هزینه ی گزافی دارد. به همین دلایل پیشنهاد نمی شود. در این صورت بهتر است از نهرکن ثابت استفاده کرد.

دستگاه های نهر کن پشت تراکتوری برای رفع این چنین مشکلاتی طراحی شده اند. این دستگاه شامل دو خیش گاو آهن برگردان دار است که در یک سمت قسمت پیشانی به یکدیگر متصل می شوند. این تیغه ها به کمک یک تیغه میانی خاک را کنده، برگردان می کنند و به دو سمت می ریزند که باعث ایجاد نهر می شود.

گاها کشاورزان در هنگام ناموجود بودن دستگاه از یک تیغه گاوآهن که برگردان دارد، استفاده می کنند و با شخم زدن زمین در دو جهت کنار هم اقدام به حفر نهر می کنند. این روش مشکلات بسیاری دارد. استفاده از این روش باعث افزایش تردد تراکتور در زمین می شود که خاک را سفت و جذب آب را مشکل تر می کند. همچنین هزینه ی تراکتور را دو برابر کرده و زمان اتمام کار را به شدت افزایش می دهد. به همین دلیل توصیه نمی شود.

از نهر های حفر شده توسط نهرکن ها به غیر از مدیریت آب استفاده های دیگری نیز می شود. برای مثال از نهر ها برای کشت انواع صیفی جات و سبزیجات نیز استفاده می شود. برای کود دهی به صورت کانال کود نیز می توان از نهر کنده شده توسط این دستگاه استفاده کرد.